Van sportleraar naar leraar!

Wim Willems begon zijn carrière als sportleraar en heeft een bewuste keuze gemaakt om zich om te laten scholen tot leraar in het basis-onderwijs: 

Mijn naam is Wim Willems. Als gymleraar was ik al enige tijd werkzaam op basisschool De Twaalfruiter. Op een gegeven moment werd mij gevraagd om een middagje in te vallen in een groep waarvan de lerares ziek was. En dat beviel mij en de kinderen best wel goed! Gekscherend werd er dan ook geroepen dat ik ook maar eens voor de klas moest.

In mijn achterhoofd wist ik dat ik niet tot mijn pensioen fulltime gymleraar zou blijven en in die tijd kwam net het zijinstroomtraject een beetje van de grond. Om mezelf verder te ontwikkelen ben ik toen, onder begeleiding van meerdere Twaalfruiter leerkrachten, het geschiktheidsonderzoek ingestapt. En zowaar, in november van dit schooljaar mocht ik met de opleiding starten. Het hielp enorm dat ik voor het onderzoek één dag in de week stage mocht lopen bij ervaren leerkrachten. Inmiddels sta ik vier dagen per week voor groep 6 en gebruik ik 1 dag om voor te bereiden en te studeren. Vanuit De Twaalfruiter word ik begeleid door een coach, die mij enerzijds helpt met de dagelijkse beslommeringen van een leraar, en anderzijds inzicht geeft in methodes en leerstrategieën.
Met veel plezier ga ik wekelijks naar de Marnix Academie om colleges te volgen en studiegenoten te ontmoeten. De opleiding is praktisch ingesteld en biedt veel handvaten die je kunt gebruiken in de dagelijkse praktijk. Het is anderzijds ook een zwaar proces, want naast het onderzoeken en het leren draag je wel verantwoordelijkheid voor je groep. Maar het leraar zijn geeft je ook heel veel energie terug als je merkt dat de kinderen jouw aanpak waarderen!

Wim Willems

 

Even voorstellen, Ferdinand van Luttikhuizen

Leuk dat ik mij even kan voorstellen, ik ben Ferdinand van Luttikhuizen. Ik woon met mijn prachtige vrouw Annemarie en 4 kids : Jasmijn (10), Ruben (9), Fabienne (5) en Anna (3) in Vleuten.Ik heb sinds 2011 een eigen duikcentrum in Utrecht. Educatie is wat mij drijft en vind het een voorrecht om mensen (jong en oud) iets te leren over mijn passie: de wereld onder water.Mijn keuze voor het zij-instroom traject in het basisonderwijs is ingegeven door het plezier dat ik ervaar in de interactie met (mijn eigen) kinderen. De wereld door hun ogen zien, is nieuwe dingen ontdekken.Mijn meeloopstage in groep 6c met Vronie en mijn ‘proefles’ in het kader van mijn assessment hebben mij veel geleerd en mijn keuze voor educatie in het basisonderwijs bevestigd.

Ik kijk dan ook enorm uit naar groep 3 waar ik in december mee ga lopen, naar de studie in februari en naar het werken in het team waar ik al tijdens de lunch kennis mee heb gemaakt.

Ferdinand