Op deze pagina vindt u voorbeelden van onze lessen ICT, zoals kinderen die krijgen van meester Patrick in de bovenbouw.

Groep 6: animeren met stokfiguren

Om leerlingen vertrouwd te maken met verschillende interfaces, is het belangrijk om nieuwe software te blijven aanbieden. Zodra je onderdelen van programma's gaat combineren, krijg je erg leuke resultaten. Een voorbeeld hiervan is de combinatie van een animatieprogramma met het tekenprogramma Paint:

 

 

Groep 5: Kennismaken met tekenen in Paint

In groep 5 leren leerlingen de tekengereedschappen van Paint te gebruiken. Paint lijkt een heel simpel tekenprogramma, maar door de juiste tools te gebruiken, kun je er toch mooie tekeningen mee maken. Tevens is dit een mooie opstap naar andere grafische programma's als Adobe Photoshop. 

 

Alle tekeningen kunt u terugvinden in dit album

Groep 6: Kennismaken met Word

Leerlingen kunnen aan het eind van de les 'Woordslangen' letters in verschillende groottes maken, werken met kleur, lettertypes, dikdrukken, schuinzetten en onderstrepen.

 

 

Groep 7: Prentenboek maken in Powerpoint voor de onderbouw

Onderstaande prentenboeken zijn gemaakt door groep 7. Doel van deze lessenserie is om 'anders' met Powerpoint te leren werken. Je kunt er niet alleen presentaties mee maken, maar ook tekenfilms, interactieve boeken en informatiezuilen voor bijvoorbeeld een dierentuin. Deze periode hebben de leerlingen prentenboeken gemaakt. Hyperlinks (hieronder de namen van dieren) verbinden dia's met elkaar zodat het boek ook makkelijk door te bladeren is. De leukste boeken worden ook daadwerkelijk gelezen voor en met een jonger kind.

Test zelf die hyperlinks hier onder maar uit: