Ervaringen personeel

Hieronder leest u enkele ervaringen van de collega's die bij ons op school werken.

Retourtje Twaalfruiter

Vorig schooljaar, ergens rond januari 2018, besloot ik dat het tijd werd voor een nieuwe stap. Na ruim 18 jaar basisonderwijs en 18 jaar voor de stichting heb ik de stap gezet naar het VO. Deze stap bleek er een te zijn die niet bij mij paste. Na een paar maanden heb ik mijn ontslag ingediend en zat ik thuis te bedenken wat ik nu eigenlijk wilde gaan doen. Na veel gesprekken met onderwijsmensen, een aantal schoolbezoeken en enkele sollicitatiegesprekken realiseerde ik me dat er nog een optie was, namelijk contact opnemen met de Twaalfruiter. De school waar ik 8 jaar lang met plezier had gewerkt. De laatste jaren stonden in het teken van HPS, PLG en EDI. Een ontwikkeling die ik als zeer prettig, uitdagend en zinvol heb ervaren. Aan al deze ontwikkelingen kan het VO nog een heel lang puntje zuigen! Zo werd het voor mij een retourtje Twaalfruiter. In een iets ander functie maar wel met dezelfde ingrediënten. De school heeft in mijn half jaar afwezigheid natuurlijk niet stilgezeten, zo ontdekte ik bij mijn terugkomst. Gemotiveerder dan ooit ben ik weer op de trein gestapt richting dat ene punt in de verte! Met heel veel plezier doe ik weer mee met HPS en leer ik elke dag hoe het nog beter kan.
Van het uitstapje heb ik geen spijt, maar van de terugkomst zeker ook niet.

Joris Bouwman - Leraar en kwaliteitscoördinator

Ook als leraar blijf je bijleren

De afgelopen jaren ben ik, samen met al mijn collega's, geschoold in het geven van muziekonderwijs.

We zijn begeleid door de vakkundige medewerkers van Script.
Muziek was nooit mijn beste vak, maar wat heb ik veel geleerd in het afgelopen jaar! Ik heb geoefend met lesgeven in ritmes, zingen, werken met boomwhackers en bewegen op muziek. Dit alles dankzij de support van Script. We werken met 123Zing.

Ik heb dit als zeer prettig ervaren. Je wordt als leraar helemaal bij de hand genomen, maar krijgt ook de kans om een eigen draai aan je lessen te geven.
Ik ben nu veel enthousiaster over muziekonderwijs en merk dat mijn eigen muziekonderwijs van betere kwaliteit is dan ooit tevoren!

Marion - Leraar groep 7